Δημήτρης Λάππας τηλ.: +30 6947208454

Μαραθόπολη

Γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με δαντελωτές ακρογιαλιές, η Μαραθόπολη, επίνειο των Γαργαλιάνων, είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Μεσσηνίας. Ξεχωριστό χρώμα στο χωριό δίνουν ο παραλιακός πεζόδρομος με τις ψαροταβέρνες και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Στο λιμάνι της Μαραθόπολης δένουν βάρκες και αλιευτικά, ενώ εκδρομικό σκάφος συνδέει τη Μαραθόπολη με το νησί Πρώτη. Η Μαραθόπολη έχει 743 κατοίκους. Απέχει 83 χλμ Δ από την Καλαμάτα.

Το Νησί Πρώτη με τη μονή της Παναγίας της Γοργοπηγής. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε ακρογιαλιά του νησιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φυσικό ανάγλυφο της Πρώτης. Στο νησί, που αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών, σώζονται λείψανα αρχαίων οχυρώσεων και αρχαίες επιγραφές χαραγμένες σε βράχους (στη θέση "Γραμμένο").

Costa Navarino. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πολυτελές ξενοδοχειακο συγκροτημα δημιουργήθηκε με όραμα να εντάξει τη Μεσσηνία στον κατάλογο με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και την κληρονομιά του τόπου (φιλοσοφία της TEMES, του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino) η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα επισφραγίζει τις αξίες της αυθεντικής μεσσηνιακής φιλοξενίας.